Interessant

5 chille tips voor ontspanning

Wat is ware ontspanning? En hoe doe je dat, relaxen? Ik vind het nog best lastig. En met mij de rest van Nederland: 14% van de Nederlanders zou burnoutklachten hebben. Schenk een glas wijn voor jezelf in, haal de kaarsjes erbij, en begin aan een meer ontspannen leven met deze 5 bronnen.

1. 15 Ways to manage stress according to scientists

Business Insider.com

Deze infographic vat de verschillende methoden super goed samen:

2. Advies voor een gelukkig leven

www.365dagensuccesvol.nl

Als je weet wat je wilt doen in het leven, en je weet hoe je dit kunt bereiken, dan voel je je in control. Dit duo geeft hier onwijs veel tips voor en doet dat op een hele toegankelijke manier.

Op hun blog vind je de mooiste, meest inspirerende en meest praktische blogs over geluk, succes, liefde en relaties, zelfvertrouwen, loslaten, persoonlijke ontwikkeling, zelfstandig ondernemen en meer.

Hier zie je één van hun vele vlogs waarin ze een kijker antwoord geven op hun vragen:

 

3. 24 oefeningen om te ontspannen

Psychologie Magazine

Dit is een uitgebreid artikel over allerlei manieren om stress te verminderen en te voorkomen. Een van de oefeningen die mij heel fijn lijkt is nummer 3: “Evalueer je stressbalans”. Hierin wordt je uitgenodigd een aantal dagen een stressdagboek bij te houden waarin je elk moment van stress registreert per dag en een stress cijfer geeft. Bijvoorbeeld “Band lek bij vertrek” krijg een cijfer 2 en “Ruzie met vriend” krijgt het cijfer 8. Check it out!

www.psychologiemagazine.nl/artikel/relax-24-oefeningen-om-te-ontspannen

 

4. Zoektocht naar geluk en een ontspannen leven vastgelegd

Sanny zoekt geluk

De naam van haar platform zegt het al: een zoektocht naar het geluk. Sanny maakt allerlei praktische en inspirerende video’s met zichzelf in de hoofdrol. Deze video laat zien hoe ze beter heeft leren plannen.

 

5. Waarom je meer moet rusten om beter te werken

www.bedrock.nl

Bedrock is een online magazine gericht op jonge vrouwen die bewuster willen leven. Ze hebben regelmatig artikelen over het thema ontspanning. Hieronder een artikel wat ik speciaal voor deze lijst interessant vind:

http://www.bedrock.nl/2016/12/07/waarom-je-meer-moet-rusten-om-beter-te-werken/

Meer weten over Stress en Ontspanning? Bekijk dit DEWA artikel ook eens

Dit vind je misschien ook leuk...