Interessant

6 beste bronnen voor goede voeding

Het is ontzettend moeilijk om goede informatie over eten te vinden. In deze post deel ik mijn top 6 bronnen van dit moment voor advies over goede voeding.

1. Dokter leest voor: Hoe niet dood te gaan

Nutritionfacts.org

Dokter Greger plaatst lastige wetenschappelijke artikelen in perspectief. Door zijn bevindingen in een kort en makkelijk YouTube filmpje te stoppen kunnen wij, het normale volk, het ook begrijpen. Zijn video’s en artikelen gaan over hoe je een lang en gezond leven kunt leiden. En dus ook hoe je ziekten kunt voorkomen of genezen met niets meer of minder dan plantaardige voeding. Hieronder een preview:

 

2. De Canadese Rens Kroes

My New Roots  –  www.mynewroots.org

Begrijp me niet verkeerd, Rens Kroes (diëtiste en zus van Doutzen Kroes) doet prima werk als kookboek auteur en foodblogger. Echter heeft Sarah Britton van het foodblog My New Roots, net zo lekkere recepten, maar legt wél uit waarom iets gezond is én doet niet alsof je al die suikeralternatieven (zoals ahornsiroop) wel heel de dag kan eten.

https://youtu.be/j2iZ0aqYl2U

Leuk recept (zelf niet geprobeerd): Butternut Mac ’n Cheese

3. Voedingsadvies door een orthomoleculair therapeut

ahealthylife.nl

Een ortho-wattes? Orthomoleculaire geneeskunde is een vorm van natuurgeneeskunde op wetenschappelijke basis die zich richt op het voeden en reinigen van het lichaam om gezond te worden, of gezond te blijven.

Juglen Zwaan zo’n therapeut en heeft een van de beste Nederlandse blogs over voeding. Ook schrijft hij over het voedingssysteem (van teler naar supermarkt), wat erg interessant is als je wilt begrijpen hoe die dingen werken.

Enkele goede artikelen:

4. Super easy foodpreppen met de hulp van dit Youtube channel

Mind over Much YouTube channel – youtube.com/user/MindOverMunch

Bekijk bijvoorbeeld deze lunch foodprep video

 

5. Sinds 1941  voorlichting over eten

Voedingscentrum  –  voedingscentrum.nl

Er bestaat veel kritiek over het Voedingscentrum. Over vetten zoals margarine bijvoorbeeld zouden ze ons verkeerd voorlichten. Ik ben minder zwart-wit over deze instantie. Ik lees zo af en toe over de dagelijks aanbevolen hoeveelheden en aanbevolen dagmenu’s. Ik denk, vooral nu ze de Schijf van Vijf hebben vernieuwd, dat ze behoorlijk goed bezig zijn. Ik zou alleen het advies niet opvolgen over margarine en de grote hoeveelheid brood en pasta die ze voorschrijven..

 

6. Diepgaande documentaire over (historie van) koken

Netflix docu “COOKED”

In deze 4-delige documentaire op Netflix zie je Michael Pollan het thema voeding en koken terugbrengen naar 4 essentiële elementen: vuur, water, aarde, lucht. Michael is een journalist, auteur, voedseldeskundige en activist en heeft de afgelopen jaren veel gepubliceerd over hoe we als mens eten en welk effect dat heeft.

Trailer:

Dit vind je misschien ook leuk...