Challenges

Challenge 21: ga even alcoholvrij (met deze heurlijke mocktails)

Hey deelnemer, de challenge is deze keer:

Ga alcoholvrij voor een week

Wijn en croissants hebben me gevloerd deze vakantie. Tijd voor, jawel, back to normal. En dan vooral even die heerlijke wijntjes laten staan. Want alcohol equals = dikker worden, ongezond, huidproblemen etc etc.

Gedurende 1 week (of meer) drinken we dus even geen alcohol. Doe je mee? Check voor inspiratie (virgin cocktails bijv. say no more) de challenge op het blog #linkinbio.

Hoe dan?

Het is wel duidelijk dat we beter zo min mogelijk drankjes moeten nuttigen. Maar ja, het is zo gezellagh. Als je geen alcohol drinkt, is het soms gewoon wat tam en normaaltjes enzo. Maarja, die kater en de drama die er soms bij komt kijken is ook niet alles.

Niet drinken zou wel eens goed zijn, maar meestal trekt de sociale gelegenheid ons toch weer naar binnen. Hier wat tips om daarmee om te gaan, en wat vervangers voor wat je normaal drinkt.

Alcoholvrije vervangers

Alcohol loze wijn, een 0.0 IPAtje, ginloze gin, je kan het zo gek niet bedenken, maar overal zijn vervangers voor. Voor de calorietjes hoef je het niet te doen, maar als we onze lever even een rustpauze willen geven is het ideaal. Check bij bijv. de Gall & Gall de opties. Mijn favoriete 0.0 biertje is die van Brouwers, het AH merk.

Mocktails
Ook kun je elke cocktail omtoveren tot een jaloersmakende alcoholvrije versie (een mocktail). Maak eens de Noijto (i.p.v. Mojito), de Virgin Bloody Mary of bijvoorbeeld mijn recept:

Recept ‘No Alcoholos avec Raketje’
(Pleurt gewoon alles bij elkaar, lekker makkelijk.)

  • spa rood
  • crushed ice of ijsblokjes
  • takje munt
  • 1 limoen
  • 1 raketijsje
  • suikersiroop (optioneel)
  • fruit ter decoratie

Sociale tips

Hier was ik absoluut geen alcoholvrij challenge aan het doen.

Heel eerlijk, je doet er niet zoveel aan als je het gevoel hebt er niet bij te horen als je niet drinkt. Maar ja, daar kan je ook gewoon van genieten! Beetje de rebel zijn en tegen de gebaande paden schoppen. Daag jezelf eens uit gek te doen zonder ‘hulp’, dat op zich is ook al gek toch?

Verder: maak er niet zo’n ding van naar anderen toe dat je even niet drinkt. Het is voor jou belangrijk en doe dus lekker je ding.

Voor de mensen die het leuk vinden te vragen of je zwanger bent; vraag dan gelijk even om wat augurken, dan heb je wat te snacken.

Succes en veel plezier ;-)!

Dit vind je misschien ook leuk...