Challenges

Challenge 24: Hoe gezond zijn jouw ogen? – De voordelen van massage

We staan eigenlijk nooit echt stil bij onze ogen, en het harde werk wat ze elke dag voor ons doen. Ze kijken misschien wel gemiddeld 8 uur per dag naar een scherm. En denk maar eens aan die eeuwige frown wanneer jij een deadline hebt.

Ik werd laatst gewezen op de voordelen van massage door het opperhoofd van QoQo Massage Clinics. Een makkelijke manier om die voordelen zelf te ervaren is om jezelf bijvoorbeeld een korte oogmassage te geven. Ik was verrast om te horen dat dit in China op scholen wordt gedaan om te ontspannen en het zicht op korte en lange termijn te verbeteren. Dat is interessant!

Komende week nodig ik je uit om ook deze simpele en korte massage te proberen op je ogen. Veel plezier!

Spoiler: ik heb het zelf echt ook als ontspan en bewustwording momentje ervaren.

Hoe dan?

Voorbereiding
Kies een moment voor de korte massage van een minuut (mag zeker ook langer) voor elke dag. Ik vind zelf voor de lunch een goed moment, omdat het midden op de dag is. Was je handen, doe je ogen dicht, en start met de massage!

Oefening 1 (20 sec)
Zet je duimen aan je slapen en strijk met je wijsvingers langs de wenkbrauwen en de oogwenken.

Oefening 2 (20 sec)
Ga met je duimen richting het stukje neusbrug tussen je ogen. Masseer dit zacht in cirkeltjes.

Oefening 3 (20 sec)
Ga met je wijsvingers naar het hoogste punt van je jukbeenderen (dat stukje bot) en schuif wat naar onderen en maak cirkeltjes.

That’s it!
Doe je ogen weer open en sta even bewust stil bij het gevoel dat je had vóór de massage, en hoe je je nu voelt. Beter?

Kijk voor uitgebreide instructie vooral deze video op YouTube. Ik hoor graag hoe je het hebt ervaren op Facebook of Instagram!

.

Win een cadeaubon voor QoQo Massage Clinics!

Ik kom al een tijdje bij QoQo Massage Clinics voor massages ter ontspanning (ze hebben ook andere varianten). Je krijgt er een heerlijke behandeling voor een goede prijs. Echt een aanrader! 

Ik mag van hen twee cadeaubonnen t.w.v. € 39,- weggeven. Wil jij die winnen? Reageer dan op dit Instagram bericht met jouw ervaring betreft massages vóór 8 april 2019 en tag een vriend of vriendin waar jij die tweede massagebon aan zou willen geven 💚. Dan loot ik jou/jullie er misschien wel uit! Hoe leuk?!

Dit vind je misschien ook leuk...