Mijn doel is om jou te inspireren nieuwe goede gewoontes aan te leren. De challenges zijn zo ontworpen dat het je niet veel tijd kost (minuten), ze elke dag te doen zijn en het je veel oplevert op lange termijn. Doe je mee? Lees verder!

“Ik vind het leuk. Het is een aanmoediging om gezonder bezig te zijn. De reminder op deze simpele manier is fijn.”
Anna (deelnemer)

 

De kracht van gewoontes

Iedereen heeft wel eens goede voornemens gehad, of het nu minder bitterballen eten was of bepaalde doelen voor je werk behalen. Wij mensen lijken het heel moeilijk te vinden om op wilskracht nieuwe dingen te leren die ons leven beter maken. Het resultaat is vaak dat je mislukt in het behalen van je doel, je stelt jezelf teleur en ervaart de gevolgen, zoals overgewicht, stress, en je bent ongelukkig.

Je leven is een optelsom van je gewoonten

Je leven is de optelsom van je dagelijkse gewoonten. Ze installeren zich in ons dagelijkse ritme en kunnen ons daarmee helpen iets moeiteloos vol te houden – op automatische piloot. Bijvoorbeeld je tanden poetsen voor het slapen gaan. Experts zeggen dat als je slechte gewoontes wilt breken of goede gewoontes wilt aanleren, je het volgende kunt doen. Dit is een voorbeeld over tanden flossen:

  • Begin zo makkelijk mogelijk. Zo makkelijk dat je er onmogelijk nee tegen kunt zeggen: bijvoorbeeld 1 tand flossen per keer
  • Creëer een reminder aan de gewoonte door een tijdstip of patroon eraan te koppelen wat je al hebt: je flost bijvoorbeeld vóór het tanden poetsen
  • Wees bewust waarom je het doet en waarom dat belangrijk is: geen ontstoken tandvlees, geen slechte adem meer

Ik laat je graag zien hoe simpel het kan zijn

Met Doe Eens Wat Anders geef ik jou elke week een challenge mee die je overtuigt van hoe simpel het aanleren van een goede gewoonte kan zijn. Doordat de opdrachten zo laagdrempelig zijn ben je snel gemotiveerd om verder te gaan.

“Het is leuk en maakt je ook nog eens bewust. Win / Win”
Mark (deelnemer)

Zo begin je

1 SCHRIJF JE IN

Na inschrijving krijg je elke 2e zondag de gratis e-mail met de challenge. De challenges zijn gratis en je kunt op elk moment uitschrijven.

Je kunt de challenges ook volgen via het blogInstagram en de Facebook Group.

2 DOE DE CHALLENGE

De challenge doe je gedurende 1 week met alle andere deelnemers.

Met de hashtag van die challenge (bijvoorbeeld #nopeennogain) laat je zien dat je lekker bezig bent en motiveer je anderen om ook mee te doen!

3 HAVE FUN & BE HEALTHY

Sluit de challenge bij jou aan? Mooi! Dan daag ik je uit om hem nog een week te herhalen. En tjah, dan kun je hem net zo goed erin houden ;-). Zo kun je de challenges ‘opstapelen’ en in jouw lifestyle verweven. Je zult snel resultaat merken in je health en happiness!

SCHRIJF JE IN